Radio D Pjesa 1 | Mësoj gjermanisht | Deutsche Welle

Paula dhe Filipi mbledhin materiale për raste misterioze. Ndiqi redaktorët e Radio D në gjithë Gjermaninë dhe mësoni në këtë mënyrë gjermanishten! Ky kurs stërvit në mënyrë të veçantë të kuptuarit në dëgjim.

0 Likes     0 Followers     1 Subscribers

Sign up / Log in to like, follow, recommend and subscribe!

Website
http://www.dw.de/dw/0,2142,11170,00.html?maca=alb-DKpodcast_radiod1_alb-4084-xml-mrss
Description
Paula dhe Filipi mbledhin materiale për raste misterioze. Ndiqi redaktorët e Radio D në gjithë Gjermaninë dhe mësoni në këtë mënyrë gjermanishten! Ky kurs stërvit në mënyrë të veçantë të kuptuarit në dëgjim.
Language
🇦🇱 Albanian
last modified
2019-08-06 20:53
last episode published
2009-04-09 15:39
publication frequency
0.01 days
Contributors
DW.COM | Deutsche Welle owner   author  
Explicit
false
Number of Episodes
28
Rss-Feeds
Detail page
Categories
Education K-12 Higher Education Language Courses

Recommendations


Episodes

Date Thumb Title & Description Contributors
9.04.2009

Leksioni 26 – Ndarja me Ayhanin

Një lajm i trishtuar: Ayhani po ndahet, për t'u shpërngulur në Turqi. Megjithëse kolegët kanë përgatitur një suprizë, festa e lamtumirës nuk sjell do të atmosferë të gëzueshme.Kur vjen në zyrë në mëngjes, Paula i gjen të gjithë duke u përgatitur për fe...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 25 – Përshëndetja e anijeve

Redaktorët tanë përpiqen të zbulojnë kuptimin e konceptit"i manipuluar". Për këtë ata vizitojnë një port të pazakontë, në të cilin çdo anije përshëndetet në një mënyrë të veçantë. Në Portin Willkomm-Höft, të gjitha anijet i përshëndesin me himnin e ve...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 24 – Gazeta e Hamburgut

Redaktorët e gazetës i sjell në gjurmën e duhur kukuvajka Eulalia. Ata zbulojnë se në këtë ngjarje kanë dorë kolegët e tyre të gazetës së Hamburgut. Një vërejtje e Filipit e zemëron Paulën.Paula, Filipi dhe Eulalia zbulojnë se gazeta e Hamburgut e ka i...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 23 – Një polombar me pendë peshkaqeni

Paula dhe Filipi e zgjidhin enigmën e peshkaqenit të supozuar dhe takojnë sërish një mashtrim. Fillimisht për ta është i paqartë shkaku i incidentit të inskenuar. Ndihmë të papritur ata marrin nga kukuvajka Eulalia. Në kërkim të sërfistit të humbur, P...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 22 – Sërfisti i zhdukur

Filipi dhe Paula nisen në kërkim të gjurmëve të peshkaqenit. Ata bëjnë zbulime të çuditshme: një taban dërrase për sërfistë pa sërfist në brendësi të portit dhe një artikull gazete tërheqin vëmendjen e tyre.Të shkëputur disi nga rrëmuja, dy redaktorët ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 21 – Një peshkaqen në Hamburg

Kur vapa në redaksinë e Radio D bëhet e padurueshme, Paula dhe Filipi janë të lumtur që marrin një detyrë për të investiguar në bregdet. Të dy shkojnë në Hamburg, ku kanë parë një peshkaqen. Paula, Filipi dhe Ayhani nuk e kanë të lehtë. Vapa në zyrë ë...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 20 – Anketë me dëgjuesit

Paula dhe Filipi i pyesin dëgjuesit për mendimin e tyre. Tema e emisionit është:"A mund të jetë mëkat një gënjeshtër?" Dëgjuesit pozicionohen për rrathët e pavërtetë në arën e drithit e për mënyrën si vepruan fshatarët."A mund të jetë një gënjeshtër më...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 19 – Mashtrimi zbulohet

Megjithëse rrathët në arën e drithit i kanë bërë fshatarët, Eulalia është shumë e bindur për ekzistencën e UFO-ve. Puna investiguese për këtë mashtrim i çon Filipin dhe Paulën në pijetoren e fshatit.Paula dhe Filipi e zbuluan mashtrimin e rrathëve në a...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 18 – Vëzhgim natën

Paula dhe Filipi përpiqen të sqarojnë enigmën e rrathëve dhe vendosin ta vëzhgojnë fushën natën. Por ajo që zbulojnë nuk u krijon përshtypjen se këtu kemi dorën e jashtëtokësorëve.Pronari i fushës me rrathët misteriozë u merr turistëve ditën pesë Euro,...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 17 – Rrathët në arën e drithit

Kur në një arë drithërash shfaqen rrathë misteriozë, Paula dhe Filipi nisin investigimin. A është ulur këtu ndonjë UFO apo mos ndonjëri ka ngritur ndonjë kurth? Kur kthehet në zyrën e redaksisë Ayhani, Paula dhe Filipi janë nisur për të bërë një repor...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 16 – Ikarusi

Të dy gazetarët magjepsen nga heroi tragjik i mitologjisë greke. Po a e dinë dëgjuesit se kush ka qenë Ikarusi? Paula dhe Filipi tregojnë historinë e tij. Një djalë i vogël ka veshur kostumin e Ikarusit dhe kjo bën që Paulës dhe Filipit t'u lindë një ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 15 – Kostumet e Karnavaleve

Që nga rruga, redaktorët Paula dhe Filipi raportojnë edhe njëherë për Karnavalet. Ata zbulojnë kostume të shumëllojshme dhe madje njihen edhe me disa dialekte gjermane. Pasi është kthyer në zyrë, Paula hakmerret ndaj Ayhanit – duke përdorur si për iro...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 14 – Shtrigat në Shvarcvald

Megjithë vështirësitë, Filipi arrin të kthehet shëndoshë e mirë nga Shvarcvaldi dhe hyn i gjithi në botën e Karnavaleve. Kolegia e tij, Paula, nga ana tjetër ka ca probleme me këto tradita. Filipi po shijon atmosferën e Karnavaleve, kurse Paulës ajo i...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 13 – E Hëna e Karnavaleve

Qendrimi ndaj Karnavaleve e ndan në grupe redaksinë e Radios D. Detyra e Komput për të investiguar, e cila i sjell dy redaktorët në Shvarcvaldin e njohur për Karnavalet, nuk i entuziazmon të gjithë pjesëmarrësit. Karnevalet, të cilat i festojnë në mën...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 12 – Letra nga dëgjuesit

Kur nuk ke kuptuar diçka, është gjithmonë mirë të pyesësh. Profesori u përgjigjet pyetjeve të dëgjuesve për ndodhitë e kaluara: një rast i mirë për dëgjuesit që duan të përsëritin mësimet ose të zgjerojnë njohuritë. Dëgjuesit pyesin dhe profesori u je...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 11 – Kukuvajka që flet

Kukuvajka Eulalia dëshiron të dijë origjinën e emrit të vet. Kompu, Ayhani e Jozefina mbledhin informacione dhe gjejnë disa përgjigje. Ata i ndihmon një koleg spanjoll, i cili ka dëgjuar që ka ardhur kukuvajka. Kukuvajka Eulalia dëshiron të mësojë se ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 10 – Intervistë me mbretin Ludvig

Filipi takon aktorin që luan Mbretin Ludvig në spektaklin muzikor dhe i lutet t'i japë një intervistë. Papritur, Filipit i duket sikur e njeh zërin e aktorit. Në redaksi shfaqet ndërkohë papritur një vizitor.Në Kështjellën Nojshvanshtajn, Filipi arrin ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 09 – Muzikë për Ludvigun

Edhe Filipi gjen një rrugë për ta zbuluar sekretin e të panjohurit: në gazetë ai gjen një reklamë për një spektakël muzikor mbi Mbretin Ludvig. Rrugës për atje ai interviston turistë nga e gjithë bota. Në një kohë që Paula ndodhet në zyrën e saj në Be...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 08 – Të panjohurit i bie maska

Paula dhe Filipi pyesin në Kështjellë të ashtuquajturin Mbret Ludvig. Por pastaj Paula zbulon rastësisht diçka interesante. Asaj i kujtohet papritur se kush është i huaji misterioz. Të dy redaktorët flasin me mbretin gjoja të ringjallur Ludvig duke bë...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 07 – Ludvigu, mbreti i përrallave

Paula dhe Filipi prezantojnë romantikun Ludvig të Bavarisë dhe preferencat e tij. Udhëtime natën me slitë dhe festa gjigande si dhe shpikje të çuditshme krijojnë një përshtypje të parë për Ludvigun dhe kohën e tij. Dy redaktorët e marrin dëgjuesin me ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 06 – si vdiq Mbreti Ludvig?

Në Kështjellën Nojshvanshtain (Neuschwanstein) Paula dhe Filipi takojnë një të panjohur misterioz, i cili mban pallton e Mbretit Ludvig. Të dy mbledhin materiale për rrethanat e vdekjes enigmatike të Ludvigut.
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 05 – Mbreti Ludvig është gjallë

Paula dhe Filipi përshëndesin në Radio D kolegun e ri. Menjëherë ata përballen me një detyrë që nuk pret: i ndjeri Mbret Ludvig i Bavarisë supozohet se është gjallë dhe redaktorët duhet të investigojnë për këtë. Filipi prezantohet me kolegët Paula dhe...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 04 – Në pritje të kolegut të ri

Filipi po vonohet të mbërrijë në zyrën e redaksisë. Paula dhe Ayhani, kolegët e tij të ardhshëm pëpiqen të shtyjnë kohën. Por Filipi as që duket, madje as me telefon nuk komunikojnë dot me të.Filipi vonohet shumë për shkak të motit të keq. Ai përpiqet ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 04 – Në pritje të kolegut të ri

Filipi po vonohet të mbërrijë në zyrën e redaksisë. Paula dhe Ayhani, kolegët e tij të ardhshëm pëpiqen të shtyjnë kohën. Por Filipi as që duket, madje as me telefon nuk komunikojnë dot me të.Filipi vonohet shumë për shkak të motit të keq. Ai përpiqet ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 03 – Udhëtim për në Berlin

Filipi niset për në Berlin. Por e gjitha nuk del kaq punë e lehtë sa e mendonte. Moti i keq ia prish planet. Ndërkohë prezantohen disa personazhe. Filipi është nisur me makinë për në aeroportin e Mynihut. Prej atje ai dëshiron të marrë avionin për në ...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 02 – Telefonatë nga Radio D

Filipi nuk gjen as tani qetësi. Pas insekteve të bezdisshme tani atë e mundon zhurma e fqinjëve. Më në fund, një telefonatë e papritur nga Berlini bën që ai të largohet me vrull nga fshati. Filipi niset për te Radio D.Vërtet nuk qenka e thënë që Filipi...
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 01 – Vizitë në fshat

Filipi, një djalë i ri, shkon me makinën e tij në fshat. Ai pret të shlodhet duke vizituar mamanë e tij Hane, por shpejt njihet edhe me anët e pakëndshme të pamjes idilike të fshatit.
DW.COM | Deutsche Welle author
9.04.2009

Leksioni 01 – Vizitë në fshat

Filipi, një djalë i ri, shkon me makinën e tij në fshat. Ai pret të shlodhet duke vizituar mamanë e tij Hane, por shpejt njihet edhe me anët e pakëndshme të pamjes idilike të fshatit.
DW.COM | Deutsche Welle author