Deutsch – warum nicht? Pjesa 4 | Mësoj gjermanisht | Deutsche Welle

Andrea i ka përfunduar studimet dhe tani është i gatshëm që të nisë mbledhjen e materialeve për artikullin e tij të parë. Puna e çon atë (dhe natyrisht edhe Eksën misterioze) në Gjermaninë Lindore. Elemente të rëndësishme gramatikore: Forma pësore e foljeve (Passiv), pjesët e varura të fjalive, foljet vetvetore, mënyra lidhore (Konjunktiv).

0 Likes     0 Followers     1 Subscribers

Sign up / Log in to like, follow, recommend and subscribe!

Website
http://www.dw.de/dw/0,,3670,00.html?maca=alb-DKpodcast_dwn4_alb-4081-xml-mrss
Description
Andrea i ka përfunduar studimet dhe tani është i gatshëm që të nisë mbledhjen e materialeve për artikullin e tij të parë. Puna e çon atë (dhe natyrisht edhe Eksën misterioze) në Gjermaninë Lindore. Elemente të rëndësishme gramatikore: Forma pësore e foljeve (Passiv), pjesët e varura të fjalive, foljet vetvetore, mënyra lidhore (Konjunktiv).
Language
🇦🇱 Albanian
last modified
2019-01-11 08:11
last episode published
2015-11-05 12:57
publication frequency
103.28 days
Contributors
DW.COM | Deutsche Welle author   owner  
Explicit
false
Number of Episodes
26
Rss-Feeds
Detail page
Categories
Education K-12 Higher Education Language Courses

Recommendations


Episodes

Date Thumb Title & Description Contributors
5.11.2015

Mësimi 12 – Klaus Shtërtebeker

Historia e një pirati me nam... Gramatikë: Lidhorja II e foljeve modale (gjysmëndihmëse) haben dhe sollen.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 26 – Një fjalë magjike

Mund të bëhet megjithatë e dukshme Eksa... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 25 – Lulja blu.

Fjalia me paskajore dhe zu
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 24 – Luteri në Vartburg

Historia e një aksioni të guximshëm shpëtimi... Gramatikë: Fjalia lidhore me përemra lidhorë në dhanore njëjës)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 23 – Miti i Barbarosës

Historia e perandorit me mjekër të kuqe... Gramatikë: Fjalitë lidhore (shumës, kallëzore e mashkullores)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 22 – Tyringeni: zemra e gjelbër

Një vend prezantohet... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 21 – Qymyri – ari i zi

Historia e një materiali të veçantë... Gramatikë: Fjalia kushtore joreale: pjesë të varura fjalie që nisin me wenn
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 20 –"Brocken-i është një gjerman"

Historia e një mali dhe e shtrigave të tij... Gramatikë: Krahasimi me so ... wie dhe als
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 19 – Saksoni-Anhalt: Natyrë – industri – fe

Një vend prezantohet... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 18 – Porcelani – ari i bardhë

Historia e një materiali të veçantë Gramatikë: Fjalitë lidhore:pjesë të varura që nisin me përemra lidhore në emërore njëjës (I)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 17 – Një shëtitje nëpër Lajpcig

Doktor Tyrmani i tregon Andreas qytetin e tij... Gramatikë: Krahasimi i mbiemrave
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 16 – Probleme ekologjike

Në Lajpcig: Andrea viziton doktor Tyrmanin... Gramatikë: Foljet vetvetore (II)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 15 – Saksonia: Muzikë dhe industri

Një vend prezantohet... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 14 – Banimi në pallat parafabrikat

Reportazhi i Andreas: Njerëzit tregojnë për jetën në RDGJ... Gramatikë: Foljet vetvetore (I)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 13 – Një klub kanotazhi

Një vajzë tregon për jetën në RDGJ... Gramatikë: Kushtorja
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 11 – Ishulli i Rygenit

Natyrë e mrekullueshme – dhe sipërmarrës makutë... Gramatikë: Lidhorja II e foljeve haben dhe sein
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 10 – Meklenburg-Pomerania: Ujë dhe kantiere detare

Një vend prezantohet... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 09 – Një"magjistare e bimëve mjekësore"

Buzë rrugës: Andrea takon një grua të çuditshme... Gramatikë: Përsëritje e foljeve që ndiqen nga parafjalët (= da + parafjalë)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 08 – Studiot e UFA-s në Babelsberg

Historia e fabrikës gjermane të ëndrrave Gramatikë: Pjesë të varura qëllimore që nisin me damit
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 07 – Një shoqëri multikulturore

Historia e mbretit zemërgjerë të Prusisë Gramatikë: Pjesë të varura fjalish qëllimore që nisin me um...zu.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 06 – Pas kthesës politike

Gjermania e ribashkuar – Njerëz dhe fatet e tyre... Gramatikë: Pjesë të varura fjalish lejore që nisin me obwohl.
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 05 – Poema u ndalua

Fati i një druri dardhe... Gramatikë: Forma pësore dhe ndërtimi i saj me werden
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 04 – Zoti fon Ribek në Ribek

Historia me dardhat... Gramatikë: Pjesë të varura fjalish kohore që nisin me als, bevor, wenn
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 03 – Brandenburgu: Ujë, rërë dhe patate

Një vend prezantohet... Gramatikë: Ky mësim nuk përmban njohuri të reja gramatikore
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 02 – Çfarë do të dëshironit të bënit?

Synime të reja – Të gjithë duan të largohen nga Aheni... Gramatikë: Pjesë të varura fjalie që nisin me fjalë pyetëse
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 01 – Kjo është një ide e shkëlqyer!

Në prapaskenë – Andrea në studion e regjistrimit Gramatikë: Përsëritje e rendit të fjalëve në fjali
DW.COM | Deutsche Welle author