Deutsch – warum nicht? Pjesa 3 | Mësoj gjermanisht | Deutsche Welle

Andrea vazhdon të punojë në Ahen, por dr. Tyrmani ka një punë për gazetarin e ardhshëm. Një qytet më i madh dhe më ngacmues e pret Andrean: Berlini. Elemente të rëndësishme gramatikore: imperfekti (e pakryera), pjesët e varura të fjalive, lakimi i mbiemrave.

0 Likes     0 Followers     1 Subscribers

Sign up / Log in to like, follow, recommend and subscribe!

Website
http://www.dw.de/dw/0,,3670,00.html?maca=alb-DKpodcast_dwn3_alb-4080-xml-mrss
Description
Andrea vazhdon të punojë në Ahen, por dr. Tyrmani ka një punë për gazetarin e ardhshëm. Një qytet më i madh dhe më ngacmues e pret Andrean: Berlini. Elemente të rëndësishme gramatikore: imperfekti (e pakryera), pjesët e varura të fjalive, lakimi i mbiemrave.
Language
🇦🇱 Albanian
last modified
2019-01-11 08:12
last episode published
2008-10-10 15:22
publication frequency
0.01 days
Contributors
DW.COM | Deutsche Welle author   owner  
Explicit
false
Number of Episodes
26
Rss-Feeds
Detail page
Categories
Education K-12 Higher Education Language Courses

Recommendations


Episodes

Date Thumb Title & Description Contributors
10.10.2008

Mësimi 26 – Ne duam vetëm të jemi bashkë

Një këngëtar i famshëm - dhe një këngë e famshme Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 25 – Në fillim shpresoj të marr porosi të vogla

Doktor Tyrman i shpjegon Andreas projektin e tij të ri... Kapitull i gramatikës: Folja dhe gjymtyrët e tjera të fjalisë
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 24 – Të vdekurit nuk janë gjithmonë të vdekur

Andrea dhe Eksa për vizitë tek njerëz të famshëm... Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 23 – Spitali i famshëm Sharité

Doktor Tyrman tregon historinë e një ndërtese të famshme... Kapitull i gramatikës: Lakimi i mbiemrave (II)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 22 – Berlin Aleksandërplac

Një letër për prindërit e Andreas... Kapitull i gramatikës: Lakimi i mbiemrave (I)
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 21 – Çdo gjë po shtrenjtohet tepër

Andrea interviston njerëz në Berlin... Kapitull i gramatikës: Koha e ardhme
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 20 – Para se të ndërtohej muri ...

Doktor Tyrman tregon historitë nga Berlini... Kapitull i gramatikës: Pjesët e varura të fjalive me als ose bevor
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 19 – Gëzohem që keni ardhur në Berlin

Andrea telefonon me doktor Tyrmanin Kapitull i gramatikës: Pjesët e varura të fjalive me dass
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 18 – Stacioni hekurudhor"Kopshti zoologjik"

Andrea dhe Eksa mbërrijnë në Berlin... Kapitull i gramatikës: Pjesët e varura të fjalive me weil
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 17 – Një valixhe e kam ende në Berlin

Tone nga Berlini - një kolazh Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 16 – Por sot gjërat kanë ndryshuar

Andrea dhe Eksa nisen në një udhëtim të gjatë... Kapitull i gramatikës: Lidhëzat
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 15 – E padukshme dhe e paturpshme

Një e njohur e vjetër ka ardhur prapë... Kapitull i gramatikës: Mbiemrat
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 14 – Atëherë u vajti mendja tek Frederiku

Një poet midis minjve - Zonja Berger tregon një histori... Kapitull i gramatikës: Koha e pakryer e foljeve të parregullta
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 13 – Ku e kishit parkuar makinën?

Një vizitor i hotelit në vështirësi... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e sintaksës në pjesën kryesore të fjalisë
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 12 – Dikush duhej të thoshte fjalën magjike

Eksa nuk duhet të dijë gjithçka... Kapitull i gramatikës: Koha e pakryer e foljeve gjysmëndihmëse
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 11 – Ajo hidhte bizele

Eksa tek shkurtabiqët zemërmirë... Kapitull i gramatikës: Koha e pakryer e foljeve të rregullta
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 10 – Dëshiroj të rezervoj një dhomë

Vizitorë me pretendime: Qeni duhet të merret me vete në hotel... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e foljeve gjysmëndihmëse
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 09 – I këndova një këngë

Përse ka ikur Eksa? Doktor Tyrman ka një shpjegim... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e sintaksës
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 08 – S'kam asnjë lajm prej saj

Ende asnjë gjurmë e Eksës... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e kohës së kryer me haben dhe sein
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 07 – M'i jep, të lutem, broshurat!

Vizitë nëpër qytetin e Ahenit... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e urdhërores
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 06 – Ai nuk di datëlindjen e vet?

Të tjera vende, të tjera zakone – Datëlindje në Turqi Kapitull i gramatikës: Përsëritje: Foljet me rasën kallëzore dhe dhanore
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 05 – Unë po servir pijet

Mbrëmje datëlindjeje - Andrea feston me shokët... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e formave të nyjeve
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 04 – A keni një hartë qyteti?

Muaj mjalti në Ahen... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e emrave dhe pjesëzave
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 03 – Më merr edhe mua?

Një udhëtim për në Bruksel - dhe një e papritur e keqe... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e formave të foljeve të parregullta
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 02 – Emri im është Eksa

E keni humbur pjesën I dhe II? Personazhet e deritanishme... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e formave të kohës së tashme
DW.COM | Deutsche Welle author
10.10.2008

Mësimi 01 – Muzika është e shkëlqyer

Një këngëtare e famshme - dhe një këngë e famshme Kapitull i gramatikës: Përsëritje e teknikave të dëgjimit
DW.COM | Deutsche Welle author