Deutsch – warum nicht? Pjesa 2 | Mësoj gjermanisht | Deutsche Welle

Andrea ka shumë punë. Ai duhet të kujdeset për klientët në hotel, të gjejë një dhomë për prindërit e tij dhe të bëjë një intervistë me Karlin e Madh. Veç kësaj, prindërit do të mësojnë se kush është Eksa dhe si e ka njohur Andrea atë. Elemente të rëndësishme gramatikore: foljet gjysmëndihmëse (modale), koha e kryer, rasa dhanore.

0 Likes     0 Followers     1 Subscribers

Sign up / Log in to like, follow, recommend and subscribe!

Website
http://www.dw.de/dw/0,,3670,00.html?maca=alb-DKpodcast_dwn2_alb-4079-xml-mrss
Description
Andrea ka shumë punë. Ai duhet të kujdeset për klientët në hotel, të gjejë një dhomë për prindërit e tij dhe të bëjë një intervistë me Karlin e Madh. Veç kësaj, prindërit do të mësojnë se kush është Eksa dhe si e ka njohur Andrea atë. Elemente të rëndësishme gramatikore: foljet gjysmëndihmëse (modale), koha e kryer, rasa dhanore.
Language
🇦🇱 Albanian
last modified
2019-01-11 08:12
last episode published
2009-01-14 11:37
publication frequency
0.0 days
Contributors
DW.COM | Deutsche Welle author   owner  
Explicit
false
Number of Episodes
26
Rss-Feeds
Detail page
Categories
Education K-12 Higher Education Language Courses

Recommendations


Episodes

Date Thumb Title & Description Contributors
14.01.2009

Mësimi 26 – Udhëtimi për te Lorelaj është i mrekullueshëm

Eksa është zhdukur papritur Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 25 – Mund të më jepni edhe disa peshqirë?

Andrea, doktor Tyrman dhe zonja Berger planifikojnë një udhëtim me anije...Kapitull i gramatikës: Foljet me rasën dhanore dhe kallëzore
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 24 – Kam harruar për këtë

Vizitë të sëmurit doktor Tyrman... Kapitull i gramatikës: Koha e kryer e foljeve të pandashme
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 23 – Ç'ka ndodhur pra?

Një i njohur i vjetër në telefon... Kapitull i gramatikës: Koha e kryer e foljeve të ndashme
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 22 – Të mërkurën, në orën shtatë të mëngjesit

Probleme në Hotel Evropa: Dushi është prishur... Kapitull i gramatikës: Treguesit e kohës
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 21 – Si mund të shkoj në postë?

Pështjellim në sportel Kapitull i gramatikës: Pjesëza denn
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 20 – Unë kam rezervuar një dhomë

Një ditë fatkeqe për zotin Myler...Kapitull i gramatikës: Rasa dhanore (III)
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 19 – Si flitet me një perandor?

Një intervistë me Karlin e Madh... Kapitull i gramatikës: Rasa dhanore (II)
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 18 – Këtë e di prej tij

Një bisedë mbi të fshehtat e Ahenit... Kapitull i gramatikës: Rasa dhanore (I)
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 17 – Nga vjen emri Ahen?

Reportazhi i Andreas: Hulumtimet e para Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 16 – Këtë e dëgjoi dikush

Andrea tregon të fshehtën e tij... Kapitull i gramatikës: Koha e kryer me haben
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 15 – Një burrë me emrin Meki Thika

Andrea dhe Eksa para mbrëmjes teatrale... Kapitull i gramatikës: Rasa dhanore e emrave mashkullorë
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 14 – Kjo duhet të jetë shumë interesante

Teatri dhe mbrëmja teatrale Kapitull i gramatikës: Përcaktimi i vendit me wo / Folja gjysmëndihmëse sollen
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 13 – E keni edhe në ngjyrë të zezë?

Nëna e Andreas çan përmes magazinës tregtare Kapitull i gramatikës: Fjalët e përbëra
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 12 – Me studimet çdo gjë ecën mirë

Babai i Andreas ka probleme... Kapitull i gramatikës: Rasa dhanore e nyjes shquese dhe e përemrave vetorë
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 11 – Sikur të shkonim në teatër?

Diskutime të vështira në familien e Andreas... Kapitull i gramatikës: Përcaktimi i vendit me wohin
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 10 – Ti gjithnjë do të dish gjithçka

Nëna e Andreas pyet me kureshtje... Kapitull i gramatikës: Folja gjysmëndihmëse wollen
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 09 – Për mua - banane!

Frigoriferi i Andreas është përsëri i zbrazët... Kapitull i gramatikës: Emrat pa nyje
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 08 – Këtë s' duhet ta bësh!

Një telefonatë: Prindërit e Andreas vijnë... Kapitull i gramatikës: Foljet gjysmëndihmëse sollen dhe müssen
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 07 – Avioni im niset në orën nëntë

Në sportel: Një burrë e ka me ngut... Kapitull i gramatikës: Folja gjysmëndihmëse dürfen
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 06 – Ndoshta ajo ka nevojë për ndihmë?

Një vizitor i çuditshëm në dhomën 15 Kapitull i gramatikës: Përsëritje e sintaksës
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 05 – Një autobuz nuk mund të jetë i këndshëm!

Andrea dhe Eksa luajnë një lojë Kapitull i gramatikës: Përsëritje e përemrave vetorë
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 04 – E pamundur!

Tani kokëçarje edhe me shefen... Kapitull i gramatikës: Parashtesa un- dhe prapashtesa -in
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 03 – Ai ndodhet mjaft afër qendrës

Përsëri kokëçarje me vizitorët... Kapitull i gramatikës: Përsëritje e zgjedhimit të foljeve
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 02 – Ç'mund të bëj për ju?

Zotërinj të huaj dhe zonja të moshuara - Andrea gjatë punës në sportel... Kapitull i gramatikës: Folja gjysmëndihmëse können
DW.COM | Deutsche Welle author
14.01.2009

Mësimi 01 – Kush je ti?

E keni humbur pjesën e parë? Personazhet e deritanishme... Kapitull i gramatikës: Nuk ka gramatikë të re
DW.COM | Deutsche Welle author